به طور کلی بافت عروسک ها راحته چون اغلب فقط با پایه کوتاه بافته میشن و بافت ها یا به حالت دایره است یا بیضوی شکل…فقط یه مقدار حوصله می‌خواد.

به طور کلی بافت عروسک ها راحته چون اغلب فقط با پایه کوتاه بافته میشن و بافت ها یا به حالت دایره است یا بیضوی شکل…فقط یه مقدار حوصله می‌خواد.

برای بافت عروسک علاوه بر نخ و قلاب، نیاز به الیاف برای پر کردن بدن عروسک و لوازمی مثل دکمه یا چشم آماده و…داریم.

خب اول الگوها رو میذارم. روی الگو مشخص کردم که هر قسمت مربوط به چه بخشی از بدن عروسکه:

و اما نکات:

۱) برای شروع هر قسمت، مثل همون بافت دایره‌ای که داشتیم با حلقه جادویی شروع می‌کنید و به تعداد نشان داده شده در الگو روی حلقه پایه کوتاه می‌زنیم. سپس طبق نقشه چند ردیف افزایش گره داریم، چند ردیف یدون افزایش و کاهش و در برخی قسمت ها مثل سر چند ردیف کاهش، یا مثل الگوی پیراهن مجددا چند ردیف افزایش …خلاصه به نقشه دقت کنید و طبق اون افزایش یا کاهش بدید.

۲) لزومی نداره که خودمون رو کاملا مقید به نقشه بکنیم! اگر جایی حس کردید بسته به ضخامت نخ و شماره قلابی که انتخاب کردید به نظر می‌رسه باید تعداد  ردیف‌های بیشتر یا حتی کمتر ببافید با رعایت حالت اصلی نقشه این کار رو بکنید. مثلا اگه حس کردید دستها یا پاها کوتاه شده چند ردیف بیشتر ببافید.

۳) سعی کنید نه خیلی سفت ببافید نه خیلی شل…هرچند بافت پایه کوتاه خودش کمی تا قسمتی ! حالت سفت و محکم پیدا می‌کنه.

۴) در این مدل عروسک، سر نسبت به تنه خیلی بزرگ‌ه بنابراین شک نکنید و تا آخر طبق نقشه ببافید!!

۵) داخل قسمت‌های مختلف بافته شده رو کاملا با الیاف پر کنید جوری که بافت کاملا باز و کشیده بشه سپس قسمت های مختلف رو با نخ و سوزن بهم وصل کنید.

۶) همون طور که توی شکل نشون داده شده باید قسمت بدن عروسک رو ببایفد،  داخلش رو با الیاف پر کنید. سپس پیراهن عروسک رو بافته و کامل روی تنه قرار بدید به صورتی که تنه کاملا داخلش قرار بگیره و فقط قسمت زیرین که پاها وصل میشه پیدا باشه و با سوزن و نخ به هم بدوزید و محکمش کنید.

۷) برای بافت پاها تا ردیفی که کاهش داریم، با یه رنگ دیگه ببافید که حکم کفش عروسک رو داشته باشه و از اونجا به بعد با رنگی که مخصوص بدن عروسک ( پاها) انتخاب کردید.

۸) بجای چشم‌های عروسک دو تا دکمه سیاه یا چشم آماده یا مروارید قرار داده بدوزید. لب عروسک رو با کوک زدن ایجاد کنید. روی کفش‌های هم با کوک‌های ضربدری حالت بند کفش رو ایجاد کنید.

۹) موی عروسک رو طبق مدل ببافید. چند ردیف آخر همون طور که مشاهده می‌کنید در دو گوشه افزایش گره‌ها رو داریم. این دو طرف رو بعدا کمی برگردونده با نخ و سوزن محکم کنید تا موها کمی حالت برگشته پیدا کنند. برای قسمت جلوی موها هم یا بوسیله کوک زنجیره‌ای شکل یا بافت زنجیره و اتصال با نخ و سوزن به سر چتری‌ها رو ایجاد می‌کنیم.

۱۰) چینی که برای یقه عروسک بافتم رو خودم اضافه کردم اگه خواستید بفرمایید تا توضیح بدم!

۱۱) برای بافت گل کنار سر عروسک هم از این مدل استفاده کنید:

در ضمن آموزش این مدل گل هم در همین بخش آموزش داده شده است .